Contract record pentru aprovizionarea cu energie solară

Grupul Renault se va aproviziona cu energie solară pentru amplasamentele sale, după ce a semnat cel mai mare contract de furnizare a energiei electrice din surse regenerabile, din Franța, potrivit Voltalia, citata de AFP.

Energie solară pentru o putere de 350 de megawați, echivalentul a 500 GWatt pe an

Producătorul francez de energie electrică din surse regenerabile, Voltalia a anunțat, joi, un contract de furnizare a energiei electrice solare pentru o putere de 350 de megawați cu producătorul auto Renault, cantitate suficientă pentru a acoperi jumătate din consumul său de energie electrică pe termen lung.

Voltalia consideră că acesta este cel mai mare contract de furnizare a energiei electrice din surse regenerabile semnat vreodată în Franța, între un producător și o companie.

„Contractul acoperă o capacitate totală de 350 de megawați, reprezentând o producție de aproximativ 500 de gigawați pe an. Cu o durată de 15 ani, acesta este un angajament fără precedent în Franța în ceea ce privește puterea”, a explicat Voltalia.

50% din consumul de energie electrică al activităților Renault

Datorită panourilor fotovoltaice care vor fi instalate pe amplasamentele sale, capacitatea pusă la dispoziția Renault va fi de 100 MW în 2025 și va ajunge la 350 MW până în 2027, permițând Renault să acopere până la 50% din consumul de energie electrică necesara activității. Producătorul auto vrea să reducă la jumătate emisiile de carbon ale site-urilor sale până în 2030.

Voltalia produce și vinde energie electrică din instalațiile sale eoliene, solare, hidraulice, pe biomasă și de stocare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole