Contrabandă cu persoane printre utilaje agricole!

Rețelele de contrabandă cu persoane sunt pline de inventivitate: o adevărată „recoltă” de cetățeni sirieni urma să fie „exportată” în Europa cu ajutorul unor utilaje agricole.

Vineri, 28 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc cu vârsta de 34 de ani. Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în Turcia şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje agricole, pe ruta Turcia-Finlanda, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 44 de cetăţeni străini,

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei”, a transmis putătorul de cuvânt al ITPF Oradea, comisar-şef de poliţie Laura Beatrice Bondar.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru contrabandă cu persoane, în vederea, urmând după stabilirea întregii activităţi infracţionale să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole