Continuă veștile rele pentru agricultori

Florinela Georgescu, director executiv în cadrul ANM, a vorbit despre iarna 2016-2017.
winter
Agricultura românească se bazează foarte puțin pe precipitații și mai mult pe mila Domnului. Buletinele meteorologice sunt urmărite cu sufletul la gură de către țărani, astfel că orice informație cu privire la vreme este extrem de prețioasă pentru cei din sectorul agricol, indiferent că este vorba despre zootehniști, legumicultori sau cultivatori de cereale păioase.
Luni de dimineață, Florinela Georgescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a fost prezență în studioul Smart FM, acolo unde a anunțat că ploile de astăzi nu reprezintă altceva decât antreul pentru ceea ce va urma în această săptămână. „Asteptăm să continue să plouă și să se răcească. La noapte, va ploua foarte mult în partea de sud, inclusiv în București. Destul de intens pe intervale scurte. Mâine și poimâine va fi și mai frig. Mâine nu vom avea mai mult de 15, 16 grade Celsius”, a spus șefa ANM la Smart FM.
Oficialul ANM a anunțat că zăpada de la munte se va topi foarte rapid și a precizat că în weekend va fi din nou cald. „Nu se va mai ajunge la 30 de grade Celsius, dar se va încălzi. Acest episod rece nu înseamnă că a venit iarna. A venit toamna”, a spus Georgescu, care a venit cu o veste cât se poate de proastă pentru agricultori: „primele semnale nu arată o iarnă foarte grea”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole