Continuă războiul pe seama grâului

Autoritătile au adoptat o politică de conținut zero de cornul secarei, o ciupercă care parazitează diferite cereale.
harvest-1578818_1280
Egiptul nu mai vrea să cumpere grâu de orice calitate, însă a avut surpriza să nu mai primească nici măcar o ofertă de livrare de grâu la licitația organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabilă pentru achizițiile strategice de grâu în numele statului egiptean. Ofertele pentru următoarea licitație sunt așteptate până luni, intenția autoritățile de la Cairo fiind aceea de a cumpăra grâu livrat din SUA, Canada, Australia, Franța, Germania, Polonia, Argentina, Rusia, Kazahstan, Ucraina, România și Bulgaria.
Anunțul surpriză vine după ce precedentele două licitații au fost anulate, furnizorii refuzând să facă oferte, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la capacitatea autoritătilor egiptene de a acceaă piețele internaționale de grâu. Egiptul este cel mai mare cumpărător mondial de grâu.
„Nimeni nu se aștepta ca luni să fie termenul limită al licitației GASC deoarece piețele sunt închise duminică. Iar după ce autoritătile de la Cairo au adoptat o politică de conținut zero de cornul secarei, nu mă aștept să participe nimeni la licitație”, a declarat un trader din Cairo.
 
Potrivit Agerpres, două nave, conținând grâu rusesc și românesc, au fost respinse de inspectorii egipteni, pe motiv că nu respectă standardele impuse de Egipt cu privire la un conținut zero de cornul secarei. Ambele livrări au fost contractate în conformitate cu prevederile anterioare, care impuneau un conținut maxim de cornul secarei de 0,05%, standardul acceptat la nivel internațional, dar care a fost modificat de autoritătile egiptene la finele lunii trecute.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole