Continuă protestele medicilor veterinari! ”Au plătit salariile doar pentru o lună”

După ce au început, săptămâna trecută, protestele în fața sediilor DSVSA, medicii veterinari din unele județe anunță că nu se opresc. La Iași, aceștia susțin că vor picheta în continuare sediul instituției, nemulțumiți de banii pe care i-au primit în conturi. Medicii susțin că le-a fost virat salariul doar pentru o lună, deși aceștia așteptau să obțină banii măcar pentru ultimele trei luni.

Potrivit vicepreședintelui Colegiului Medicilor Veterinari din Iași, Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a plătit salariile specialiștilor numai pentru luna septembrie 2020.

„Noi am solicitat salariile din luna august până în prezent, deci pentru ultimele trei luni. Prin pichetarea sediilor DSVSA am mișcat ceva, dar nu suficient. Nu a apărut nicio hârtie oficială, salariile s-au plătit doar pentru o lună. O să continuăm să pichetăm sediile DSVSA”, a declarat Doina Toma, vicepreședintele Colegiului Medicilor Veterinari din Iași, pentru publicația bzi.ro.

Medicii veterinari de liberă practică din Iași, care au contract cu ANSVSA, trebuie să primească 10.000 lei lunar, începând cu luna august a acestui an. Medicii au nevoie disperată de acești bani, mai ales în care mai multe cheltuieli legate funcționarea cabinetelor s-au triplat în ultimii ani.

”Avem tehnicieni în spate, farmaciști, contabili, pe care trebuie să-i plătim. Eu am 5 angajați. Un medic, trei tehnicieni și un contabil. Pe toți trebuie să-i plătesc, iar numai contribuțiile la stat pentru salarii sunt de peste 7.500 de lei. (…) Din cauza acestui blocaj suntem în faliment”, a adăguat medicul veterinar Gabriela Panove.

Veterinarii amenință că își vor suspenda activitatea, în cazul nerespectării cerințelor lor de către ANSVSA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole