18 ianuarie 2022 - 11:51

Continua extinderea PPA! O noua tara europeana lovita de virus

Polonia este ultima țară lovită de pesta porcină africană, după ce 20 de mistreți din regiunea Lubuskie au murit din cauza virusului, informează autoritățile locale.

Aproximativ 150 de soldaţi şi 100 de voluntari căutau miercuri pe o suprafaţă de 340 kilometri pătraţi alţi mistreţi morţi, pentru a elimina carcasele potenţial infectate, a declarat pentru DPA şeful Consiliului agricol al regiunii Lubuskie, Stanislaw Mysliwiec, transmite AGERPRES.

Ministrul polonez al Agriculturii, Krzysztof Ardanowski, a explicat că autoritățile analizează cum a apărut focarul în zonă, deoarece mistreții infectați au fost găsiți la 330 de kilometri de alte zone în care s-au înregistrat cazuri de pestă porcină africană.

Carcasele mistreţilor au fost găsite într-o zonă acoperită cu păduri, departe de ferme, a afirmat Ardanowski.

Autorităţile au finalizat deja construcţia unui gard în zona afectată şi intenţionează să mai construiască unul, mai lung, pentru a stopa răspândirea epidemiei.

Regiunea Lubuskie este la graniţa cu Germania, cel mai mare producător european de carne de porc, precum şi în apropiere de regiunea Wielkopolskie, responsabilă pentru o treime din producţia Poloniei, a informat publicaţia Rzeczpospolita.