Consultaţii gratuite pentru viitoarele mame din sate din Giurgiu şi Constanţa

sarcina2Între 15 și 17 iulie, Organizația Salvați Copiii va ajunge în județele Giurgiu și Constanța, pentru a oferi consultații prenatale complete gravidelor din comunități defavorizate și pentru a informa tinerele mame cu privire la controlul sarcinii, pregătirea pentru travaliu, alăptare și nutriția copiilor. Astfel, peste 500 de femei vor beneficia de servicii gratuite oferite de o echipă de medici voluntari: informare despre naștere și îngrijirea nou-născuților, consultații și consiliere prenatală, ecografii morfologice de sarcină și evaluări ale bunăstării fetale.
Caravana Salvați Copiii, dotată cu echipamente medicale avansate — ecograf și cardiotocograf, va ajunge în Roata de jos, județul Giurgiu (15 iulie), Băneasa, județul Constanța (16 iulie) și Ostrov, județul Constanța (17 iulie). Accesul Salvați Copiii în aceste comunități a fost posibil cu sprijinul E-Romnja, o asociație înființată în anul 2012, ce luptă pentru o agendă publică care să includă problemele femeilor rome.
Viitoarele mame vor primi sfaturi și îngrijire medicală de la o echipă dedicată de medici voluntari din București, formată din: Dr. Ilinca Gussi, obstetrician, Dr. Adina Diaconescu, obstetrician, Dr. Marilena Băluță, obstetrician, Marilena Tăcutu — asistentă și Adina Păun — moașă.
‘Caravana a ajuns deja la al treilea an și sperăm să ajutăm în continuare cât mai multe viitoare mame să își îngrijească mai bine copiii. Contribuția Salvați Copiii în aceste comunități este extrem de importantă, mai ales în condițiile în care aproape jumătate dintre gravide nu fac nicio ecografie pe parcursul sarcinii. Mai mult, pentru multe dintre ele, această caravană reprezintă primul consult de când sunt însărcinate.’ — Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.
Conform cercetărilor efectuate de Organizația Salvați Copiii în comunitățile parte din proiectul Fiecare copil contează, 47% dintre femeile gravide nu au făcut nicio ecografie pe parcursul sarcinii, 42% nu au făcut analizele recomandate, 37% nu au fost la niciun control ginecologic, iar 12% nu au fost controlate de medicul de familie în sarcină.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole