CONSULTANȚĂ GRATUITĂ PENTRU CRESCĂTORII DE VACI, LA AGRARIA

Specialiștii Holland Dairy House îi așteaptă pe producătorii români interesați de creșterea productivității în sectorul de lapte, în perioada 6 – 9 aprilie 2017, la expoziţia Agraria, la standul A61.

Detalii despre extraordinarele performanțe ale fermierilor olandezi care reușesc să asigure productivități ridicate ale vacilor de lapte vor fi puse la dispoziție cu promptitudine tuturor vizitatorilor, fie că aceștia sunt interesați de înființarea unei noi ferme de vaci cu lapte sau de îmbunătățirea activității în ferma pe care o dețin deja.

„În medie, un fermier poate încerca să construiască o fermă nouă de 1-2 ori în timpul vieții sale.  Managerul nostru are experiență cu demararea a minim 5 ferme noi și, astfel, sfaturile sale pot ajuta foarte mult pentru evitarea greşelilor. Mai mult, piața produselor lactate se schimbă rapid datorită efectului «China/Rusia», nivelului subvențiilor sau a mediului de afaceri, iar un management mai bun al furajelor poate ajuta ca în România să se obțină cu până la 12 litri de lapte în plus pe zi, pentru fiecare vacă” declara Klaas Struiksma de la Cownexxion, una din companiile membre ale grupului Holland Dairy House.

Grupul Holland Dairy House care include 14 companii olandeze active în domeniul producerii și procesării laptelui și beneficiază de sprijinul guvernului olandez și al Ambasadei Olandei în România, intenționează să contribuie la schimbarea durabilă a sectorului românesc de lapte prin dezvoltarea de parteneriate comerciale, transfer de cunoștințe și suport instituțional.

„România are un potențial crescut de dezvoltare în cadrul sectorului fermelor de lapte, existând posibilitatea ca produsele lactate autohtone să poată ajunge la performanța de a avea cel mai mic cost de producție dintre toate țările europene, iar experiența olandeză recunoscută pe plan internațional pentru nivelul înalt de performanță pe care l-a atins în domeniul laptelui poate fi benefică producătorilor români” adaugă Pieter Helfferich, managerul companiei olandeze Agriprogress.

Cele 14 firme olandeze care alcătuiesc grupul și care vor avea reprezentanți în cadrul ediției din acest an a târgului Agraria sunt: Agriprogress (coordonator de proiect și specialist în dezvoltare de tip agribusiness sustenabilă), Cownexxion (specialist în sectorul laptelui și cel al produselor din lapte), Schaap (export de vite), Cowhouse (sisteme moderne de adăpost și ventilație pentru vite), JOZ (igienă a fermelor), Barenbrug (furajare), Mueller (sisteme de răcire a laptelui), CRV (genetică), Calfotel (adăposturi pentru vite), Trioliet (tehnologie în furajare) și Lely (roboți și echipamente pentru muls) și Aeres (training pentru produsele din lapte).

O surpriză va fi pregătită de către organizatori pentru toți vizitatorii standului care vor avea posibilitatea să câștige sâmbătă, 8 aprilie, un premiu special. Este vorba despre un tabou realizat de un artist local, care înfățișează o văcuță în mărime naturală și care de-abia așteaptă să fie câștigat de unul dintre numeroșii iubitori de animale așteptați la expoziția din Cluj.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole