Constanţa: Tractoare şi utilaje, vândute la preţuri modice pe internet

tractorvechiChiar dacă a fost scos din producţie, celebrul U 650 supravieţuieşte pe internet. Bucăţi sau întreg, în funcţie de cât de priceput a fost propietarul la exploatare şi întreţinere.
Potrivit OLX, 118 de agricutori constănţeni şi-au scos diverse utilaje şi componente la vânzare. Cu numai 14.000 de lei puteţi deveni proprietarul unui  U 650 declarat funcţional. Cauciucurile spate costă 450 lei bucata, dar sunt aproape noi, iar diverse piese se vând cu preţuri începând de la 100 de lei. Un electromotor pentru tractorul U4 45 costă 300 de lei iar o pompă de injecţie pentru modelul U 650 costă, la pachet cu un compresor, 1.600 lei.  De asemenea, un motor pentru modelul autohton U445 costă 1.500 de lei. La polul opus, utilajele din occident se vând cu preţuri pe măsură. Un tractor second de medie capacitate nu poate fi achiziţionat 100.000 lei. Cele mai multe anunţuri au ca subiect însă cauciucurile. Departe de a necesita anvelope de bună calitate şi cât mai noi, tractoarele merg foarte bine şi cu vechituri. Printre zecile de anunţuri, cel mai interesant îi aparţine unui agricultor, se pare, din Săcele, care spune că “vând capre sau schimb tractor”. Adică ia capra, dă- mi tractorul. Denumit mai în glumă, mai în serios tractorul-vedetă al agriculturii socialiste, faimosul U 650 a renăscut anul trecut la fabrica de origine, cu destinaţia Egipt. Pe litoral în schimbi nu ai şansa să vezi hurducăind un “650” nou, însă tractoarele vechi încă mai lucrează pământul. Cu mai mut de 30 ani vechime, U 650 reprezintă cea mai ieftină variantă de lucru mecanizat de pe piaţă. De zece ori mai ieftin comparativ cu utilajele moderne, este simplu şi deci fiabil. În lipsa capitalului de lucru, ţăranul constănţean va trage în mulţi ani de “universalul” 650. (Sursa: observator.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole