Consiliul European a încheiat un acord cu privire la obiectivul de neutralitate climatică până în 2050

În cadrul ședintei plenare de la Strasbourg a Parlamentului European, a avut loc o dezbatere importantă pe marginea Concluziilor reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie, la care participă reprezentanții Consiliului European și Comisiei.

Charles MICHEL, președintele Consiliului European, a subliniat în intervenția sa faptul că: „Pentru mine este o onoare deosebită să am ocazia să mă exprim pentru prima oară în fața Parlamentului European. Am să încerc să vă ofer câteva informații legate de Consiliul European. Prima chestiune- ambiția de a încheia un tratat de pace cu natura. Schimbările climatice reprezintă o amenințare. Consiliul European a încheiat un acord cu privire la obiectivul de neutralitate climatică până în 2050! Cu excepția unei țări europene care are nevoie de mai mult timp pentru a implementa acest acord. Este vorba despre lupta cu schimbările climatice pentru ca Europa să fie un lider în ce privește combaterea schimbărilor climatice. Referitor la buget, condiționalitatea pentru diverse țări. Vorbim de statul de drept pentru anumite țări, de migrație pentru altele. Flexibilitatea este un alt subiect important referitor la buget. Am discutat și despre problema Brexitului. Am explicat faptul că noi suntem pregătiți să lucrăm cu celelalte instituții și suntem pregătiți să continuăm activitatea de negociere. Agenda 2020: Am dorit să identificăm temele pe care le vom dezbate anul viitor: climatul va rămâne punct central, agenda digitală, de asemenea.”

Ursula VON DER LEYEN, președintele Comisiei Europene, a transmis: „Acum o săptămână discutam în PE de Pactul european ecologic. Consiliul European și-a ascumat acest scop, de a face acest continent neutru din punct de vedere climatic. Umanitatea a pierdut foarte multe resurse în lupta cu mediul. Pactul european merge către un model de creștere care dă planetei mai mult decât ia. Avem nevoie de investiții foarte mari. Toate statele membre au puncte de pornire diferite. Am început să lucrăm la acest pact acum 5 luni, iar în lunile viitoare, planul nostru va căpăta substanță. Consiliul a adoptat deja acest pact. Dacă cele trei instituții sunt împreună, vom câștiga.”

Manfred WEBER, președintele Grupului PPE, a evidentiat în intervenția sa: „Marea reușită-neutralitatea climatică până în 2050 este un succes. Despre CFM, vreau să vă spun că propunerea președinției finlandeze este o adevărată provocare. Trebuie să discutăm despre conținuturi, probleme. Vreau să vă rog să aduceți mai mult curaj în dezbaterile din Consiliu pentru că în ultimii 5 ani am văzut cum multe subiecte nu au fost tratate corespunzător. În această săptămână, am discutat despre Malta, unde o jurnalistă a fost asasinată pentru că și-a făcut datoria. Aveți curaj și puneți pe ordinea de zi și aceste chestiuni.”

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole