Consiliul Concurenței: Legea privind comercializarea produselor românești în supermarketuri ar putea crea probleme de aprovizionare

meat_supermarketProiectul de lege prin care supermarketurile vor fi obligate să comercializeze produse românești în proporție de 50% ar putea genera probleme legate de aprovizionare, a declarat, luni, Daniela Bădilă, director general în cadrul Consiliului Concurenței, la o conferință pe teme de concurență.
„Consiliul Concurenței nu se opune proiectului de lege. Înțelegem că pentru sănătate primează consumul de produse proaspete. De asemenea, înțelegem că producătorii locali trebuie ajutați, dar nu știu dacă aceasta este cea mai bună variantă”, a arătat Bădilă.
Potrivit acesteia, Consiliul Concurenței a analizat proiectul și a ridicat o serie de semne de întrebare, precum modul în care se va face aprovizionarea supermarketurilor cu produse românești.
„De asemenea, am ridicat întrebarea care vor fi autoritățile care vor verifica dacă acești comercianți își vor îndeplini obligativitatea. În plus, nu știm încă ce va fi denumit „produs românesc”: produs în România sau produs de o companie cu capital românesc”, a susținut reprezentanta Consiliului.
„Producătorii români ar trebui să se asocieze, pentru că, dacă vor rămâne disipați, nu vor putea reprezenta o forță în negocierile cu retailerii”, a adăugat Daniela Bădilă la conferința organizată de Legal Magazin. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole