Consiliul Concurenței a autorizat preluarea SC Albalact SA de către Grupul Lactalis

lapteConsiliul Concurenței a autorizat operațiunea de concentrare economică realizată prin preluarea SC Albalact SA, SC Rarăul SA și SC Albalact Logistic SRL de către B.S.A. International.
B.S.A. International este deținută de către B.S.A., companie franceza care este societatea mama a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în Romania atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate și Dorna, cât și produse lactate fabricate în străinatate și importate pe teritoriul Romaniei..
SC Albalact SA are ca obiect principal de activitate fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor, iar SC Rarăul SA este o filiala a societății Albalact. S.C. Albalact Logistic S.R.L. este, de asemenea, o filiala a societății Albalact care desfășoară transporturi rutiere de mărfuri.
În cadrul operațiunii de concentrare economica au fost analizate piața colectării laptelui crud, piața producției și comercializării laptelui proaspăt pentru consum, piața producției și comercializării laptelui pentru consum UHT, piața producției și comercializării untului, piața producției și comercializării smântânii, piața producției și comercializării produselor acidofile, piața producției și comercializării brânzeturilor și piața produselor lactate pentru programul școlar ‘Cornul și Laptele’.
Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.
Decizia Consiliului Concurenței va fi publicată pe site-ul instituției după ce vor fi eliminate informațiile cu caracter confidențial, potrivit comunicatului de presă trimis instituţiei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole