CONFORM ESTIMARILOR VIRUSUL PPA SE RASPANDESTE. INCA 1,2 MILIOANE DE PORCI SACRIFICATI

În doar două luni, Vietnamul a sacrificat 1,2 milioane de porci din cauza focarelor multiple de PPA. Virusul este prezent în 29 de provincii ale țării, iar răspândirea va continua, după cum au comentat sursele guvernamentale.
“Riscul răspândirii virusului este foarte mare și evoluția focarului este complicată”, a precizat guvernul într-o declarație, conform postului de radio WHTC. Boala a intrat în țară la jumătatea lunii februarie din China și de atunci s-a răspândit in 29 de provincii, inclusiv Dong Nai, o regiune care livrează 40% din carnea de porc consumată în orașul Ho Și Min, unul dintre cele mai mari huburi economice din țară .
Numărul de animale sacrificate în ultimele trei luni este aproape același cu cel înregistrat de China în luna februarie, la 6 luni după declanșarea focarului. Carnea de porc reprezintă trei sferturi din consumul total de carne din Vietnam, o țară cu 95 de milioane de locuitori, unde majoritatea celor 30 de milioane de porci crescuți în ferme sunt consumați pe piața internă.
În luna martie, experții FAO și OIE au recomandat autorităților vietnameze să declare epidemia de pestă porcină ca urgență națională.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole