Conflicte între fermieri și ciobani: ”În fiecare noapte merg cu oile pe culturile noastre”

Nu este prima oară când fermierii din sectorul vegetal se plâng că oile și vacile le calcă în picioare culturile din câmp. Fermierul Cornel Stroescu se confruntă de ani de zile cu această problemă, însă nu i-a găsit o rezolvare, pentru că nici legea nu este de partea lui.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul din Mehedinți a atras atenția încă o dată asupra acestei probleme, chiar în fața președintelui Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Florin Barbu.

”În legea pășunatului trebuie să existe sancțiuni severe, pentru că am avut o iarnă blândă, nu am avut zăpadă, nu prea au fost ploi, iar proprietarii de animale domestice pășunează și au pășunat pe grâne, pe rapiță. Distrug în continuare, nu putem să le facem nimic, pentru că știm bine că acei proprietari de oi plătesc cu ziua paznicii de animale care le duc pe terenurile noastre. Dacă te duci la el, spune că l-ai bătut, iar noi, fermierii, riscăm dosare penale.

Vrem sancțiuni. Dacă este interzis să pășuneze, să nu fie nimeni pe câmp. Dacă este prins, să fie sancționat. În fiecare an am mari probleme. ADS-ul are suprafețe de teren neproductive, acolo și-au format stânele, iar în fiecare noapte merg cu oile pe culturile noastre. (…) Să nu se înțeleagă că avem ceva împotriva lor. Fiecare comună are sute de hectare de pășune, acești proprietari de animale iau subvenție, dar niciodată nu-și pregătesc pășunea așa cum spune legea”, a precizat Cornel Stroescu în direct la AGRO TV.

Președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților a promis că va dezbate noua lege a pășunatului împreună cu fermierii, astfel încât să rezolve problemele de această natură.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole