Condiție OBLIGATORIE pentru subvenția APIA! Mulți fermieri riscă să piardă banii

Din cele 160.000 de hectare de pășuni și fânețe din județul Bihor, mai puțin de jumătate, adică în jur de 75.000 de hectare, au fost cuprinse în proiectele de amenajamente pastorale, motiv pentru care Prefectura Bihor a decis să ia măsuri drastice. Începând de anul viitor, pășunile și fânețele care nu au amenajamente pastorale vor fi excluse de la plata subvenției APIA pe hectar.

„Începând de anul viitor, UAT-urile fără amenajamente pastorale aprobate în întregime prin hotărâri de consiliu local, respectiv care să includă toate terenurile indiferent de forma de proprietate (deţinute de persoane juridice, alte UAT-uri, persoane fizice cu fâneţe), nu vor mai beneficia de subvenţiile europene acordate prin intermediul APIA”, precizează un comunicat al Cancelariei Prefectului, citat de Agerpres.

Conducerea Prefecturii a mai solicitat ca amenajamentele pastorale din fiecare UAT să fie finalizate obligatoriu până la sfârșitul anului, având în vedere faptul că  diminuarea suprafeţelor de păşuni şi fâneţe poate atrage penalităţi şi sancţiuni din partea Comisiei Europene.

Elaborarea unui proiect de amenajament pastoral se efectuează în baza studiilor pedologice şi agrochimice, care sunt finanţate în proporţie de 100% de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Oficiul judeţean de studii pedologice şi agrochimice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole