Condiția OBLIGATORIE pentru fermierii care vor să primească subvenție în 2024

Fermierii care vor să beneficieze de schemele de plată derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în anul 2024 mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune cererea unică de plată. Termenul limită este vineri, 7 iunie 2024, iar fermierii care nu se încadrează în acest termen vor fi excluși de la plata subvenției.

Totuși, nici pentru cei care își închid cererile de plată până în 7 iunie nu se încheie treaba. Pentru a fi siguri că vor beneficia de subvenție în 2024, aceștia trebuie să meargă să semneze cererea de finanțare, la centru APIA local sau județean de care aparțin. Asumarea cererii de finanțare prin semnătură este obligatorie, iar cei care nu respectă această condiție vor fi, de asemenea, excluși de la plata subvenției.

Termenul limită pentru semnarea cererilor de finanțare este 30 septembrie 2024, a informat secretarul de stat Adrian Pintea, la AGRO TV.

”După ce ați închis cererile, cei care ați discutat doar telefonic cu salariații APIA, până în data de 30 septembrie trebuie să și semnați aceste cereri. Într-adevăr, sunt și persoane care le-au semnat electronic, greoi, dar sunt câteva sute de fermieri care depun și așa. Dar cei care trebuie să semnați aceste cereri fizic, până în 30 septembrie trebuie să mergeți să le semnați, pentru că cererea care nu este semnată vă garantez că nici una nu va intra la plată în data de 16 octombrie. Este o obligativitate a fermierului să își asume ceea ce a declarat la APIA, astfel încât să poată să-și primească și banii pe care îi merită pentru munca depusă”, a precizat Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole