CONCURSUL INTERNAȚIONAL DE MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE “MÂINI DE AUR” – EDIȚIA A 10-A

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituţie de cultură care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, Clubul Copiilor Huedin, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Primăria şi Consiliul Local Huedin organizează cea de-a X-a ediţie a Concursului Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale „Mâini de Aur”. Evenimentul, la care vor participa peste 100 de elevi din ţară şi din străinătate, însoţiţi de profesorii coordonatori, se va desfăşura în perioada 25 – 27 mai 2017.

Copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 19 ani, constituiţi în echipe, se vor întrece în cadrul mai multor secţiuni, precum pictură pe sticlă sau lemn, prelucrarea lutului, broderie, ţesături, cusături, sculptură, realizare de podoabe şi măşti populare şi ouă încondeiate.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Concursul, care se va desfăşura vineri, 26 mai a.c., de la ora 9:00, în Parcul Central din Huedin, constă în prezentarea unor produse brute şi semifinite pe care participanţii le vor desăvârşi în timpul competiţiei. Tinerii se vor prezenta în costum popular tradiţional specific zonei de provenienţă. La acest concurs doritorii au putut trimite lucrări şi prin poştă, acestea urmând a fi jurizate de specialişti în domeniu care vor oferi participanţilor diplome şi premii.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

Tot în cadrul competiţiei, profesorii şi elevii participă şi la Simpozionul Concursului Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale „Mâini de Aur”, cu lucrări pe tema „Obiceiuri şi ocupaţii tradiţionale”, iar cele mai relevante opere vor fi publicate într-un volum de specialitate.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

„Constat cu deosebită satisfacţie faptul că există încă tinere talente care se dedică conservării şi transmiterii obiceiurilor şi tradiţiilor româneşti, contribuind astfel, în mod semnificativ, la păstrarea vie a actului de creaţie autentic şi a identităţii culturale”, a declarat domnul Alin Tişe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Scopul Concursului Internaţional de Meşteşuguri Tradiţionale „Mâini de Aur” este acela de a-i face pe elevi să conştientizeze valorile culturii tradiţionale româneşti şi, totodată, de a le dezvolta talentul şi de a le valorifica potenţialul artistic, în vederea perpetuării şi practicării artei populare.