CONCURS UE: 5 MILIOANE DE EURO PENTRU CEL MAI BUN PROTOTIP DE FOTOSINTEZA ARTIFICIALA

Comisia Europeana a lansat un concurs privind fotosinteza artificială: Premiul de 5 milioane de euro va fi acordat celui mai bun prototip care produce combustibil durabil prin combinarea soarelui, a apei și a carbonului din aer. Imagistica artificială, considerată una dintre cele mai promițătoare tehnologii inovatoare de producere a energiei curate, mimează procesul de fotosinteză naturală.

Fotosinteza artificială este un domeniu de cercetare care încearcă să reproducă procesul natural de fotosinteză, de conversie prin lumina soarelui a apei și dioxidului de carbon în hidrați de carbon și oxigen. (Wikipedia)

Odată dezvoltată, această tehnologie va oferi alternative durabile la combustibilii fosili pentru o gamă largă de aplicații în industrie, locuințe și transport. În ansamblu, UE va investi în valoare de 2,2 miliarde de euro în următorii trei ani în dezvoltarea de tehnologii ecologice durabile în cadrul programului „Orizont 2020”.

sursa: LAPAR

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole