CONCURS DE PREZENTARE DE CONSERVE TRADIȚIONALE MOLDOVENEȘTI, LA IAȘI

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași lansează ediția a III-a a concursului de prezentare a conservelor tradiționale moldovenești „Cămara lui Păstorel” – eveniment inclus în agenda Festivalului „Teodorenii” 2017. Tema ediției din acest an este „Povești cu vânători, pescari și gurmanzi”, astfel că vor acceptate în concurs și conserve pe bază de pește.

Reprezentanții bibliotecii spun că, degustarea și jurizarea vor avea loc sâmbătă, 9 decembrie 2017, de la ora 10.00, la Ospătăria „Ulița Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală).

Acest concurs are două secțiuni:Dulce (magiunuri, dulcețuri, peltele, compoturi, siropuri etc.); Sărat (zacuști, tocane, sosuri, bulion, murături etc.) adaugă doamna Mihaela Morariu, Șef Serviciu Proiecte și Programe Culturale, PR la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași.

Trebuie spus că acest concurs se adresează cititorilor Bibliotecii Județene „Gh. Asachi”, de toate vârstele și are ca scop încurajarea și totodată promovarea tradițiilor culinare moldovenești, biblioteca având obligația de a contribui la consolidarea și valorificarea sentimentului de identitate locală și culturală în comunitate.

Înscrierile au loc în perioada 25 septembrie – 5 decembrie. Fiecare concurent se poate înscrie cu maximum un produs pentru fiecare secțiune.Participarea este gratuită, dar este condiționată de deținerea unui permis de acces la bibliotecă valabil.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult