Crescătorii de animale, concesionare prin atribuire directă a terenurilor agricole pentru păşuni

O procedură prin care proprietarii de animale domestice, persoane fizice, vor avea acces prin atribuire directă la o suprafaţă de teren pentru pășuni, la fel cum se întâmplă şi cu agenţii economici, se întocmește în această perioadă de către Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea, informează AGERPRES.

Demersul CJ Tulcea vine după ce fermierii din zona Pardina au câştigat în instanţă dreptul de a li se atribui teren agricol pentru păşuni, conform legii zootehniei, drept suspendat practic în condiţiile în care crescătorii de animale nu deţin resursele financiare pentru a câştiga licitaţiile în fața marilor ferme agricole care activează în Delta Dunării.

„Suntem circa 30 de fermieri de la trei asociaţii care au pământ agricol, dar nu avem niciun metru de pământ să ne producem furajele. Nu vrem sute sau mii de hectare, vrem pentru fiecare, în funcţie de numărul de animale, 20-40 de hectare, să ne putem produce furajele. Justiţia ne-a spus că avem acest drept şi prin atribuire directă”, a declarat pentru AGERPRES Cornel Branga, unul dintre fermierii care au câştigat procesul în instanţă.

La finele săptămânii trecute, mai mulți crescători de animale au fost la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) şi au întrebat când vor primi teren.

„Lucrăm la o procedură pentru atribuirea unor suprafeţe de teren. Ne vom conforma hotărârii judecătoreşti, dar această decizie are şi caracter de noutate şi trebuie să adaptăm procedura pe care o aplicăm agenţilor economici persoanelor fizice. Opinez că la finele lunii septembrie va fi definitivată această procedură”, a fost răspunsul dat fermierilor crescători de animale de către juristul CJ Tulcea, Octavian Lazăr.

- Publicitate -

Consiliul Județean Tulcea administrează terenuri agricole şi piscicole aflate în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării în suprafaţă totală de 71.292 de hectare, din care circa 35.000 de hectare sunt amenajări agricole.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole