Comunitatea stiintifica internationala, in lupta impotriva rezistentei la bacterii

Bacteriile din întreaga lume continuă să dezvolte rezistență la medicamentele care salvează viața. Cercetătorii din institutele din întreaga lume au format un consorțiu internațional care încearcă să lupte împotriva rezistenței antimicrobiene.

Parteneriatul global este condus de Sid Thakur, directorul sănătății globale și profesor de epidemiologie la Colegiul de Medicină Veterinară din North Carolina State University (NCSU), Statele Unite. Acesta își propune să dezvolte noi proiecte de cercetare și programe de formare la nivel mondial, a declarat Greer Arthur, specialist global în programe de sănătate la NCSU.

Consorțiul, a spus dna Greer, include 19 facultăți de la NCSU, precum și facultăți de la Universitatea din São Paulo din Brazilia, Universitatea din Surrey, Marea Britanie și Universitatea din Wollongong din Australia. Oamenii de știință reprezintă o serie de domenii academice, de la sociologie și economie la medicină și inginerie umană și veterinară.

„Rezistența antimicrobiană avansează și se schimbă constant”, a spus dl Thakur. „Avem obligația să ne asigurăm că pregătim generațiile viitoare pentru provocările care urmează”.

Infecții vindecabile pentru boli incurabile

Crearea consorțiului urmărește cea mai recentă evoluție a crizei globale de rezistență antimicrobiană: acea rezistență la colistină, un medicament de ultimă soluție pentru tratarea Salmonellei rezistente la multe medicamente, a ajuns în sfârșit în SUA. Prima raportare în China în urmă cu 3 ani, gena responsabilă pentru rezistența la colistină, mcr-3.1, a fost descoperită de atunci în Australia și Canada.

„Rezistența antimicrobiană amenință să submineze zeci de ani de progres antibiotic și să transforme infecțiile curabile în boli incurabile”, a declarat Johnjoe McFadden, profesor de genetică moleculară la Universitatea din Surrey.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole