Comuna sufocata de gunoaie! Prefectura cere controale de urgenta

Dezastru ecologic în comuna Beceni, sufocata de gunoaie, din județul Buzău! Este constatarea făcută de echipele de control din cadrul Prefecturii Buzău trimise de urgență să verifice dacă sesizările trimise la localnicii din Beceni care anunțat nereguri grave privind salubrizarea comunei sunt reale.

”Realitatea de la fața locului este tulburătoare: munți de gunoaie depozitate ilegal în mai multe locuri, igienizarea precară a perimetrului stației de epurare și, poate cel mai grav, deversarea neautorizată a apelor menajere direct în râul Slănic. Legat de ultimul aspect, opinia publică trebuie să cunoască faptul că stația de epurare din Beceni este nefuncțională, iar din imaginile filmate pe 8 august reiese clar că din stație sunt deversate ape menajere. La acest aspect merită adăugat faptul că din sesizările cetățenilor din Beceni reiese că responsabilii Primăriei Beceni descarcă vidanjele cu apele menajere colectate pe teritoriul comunei și le deversează în emisar”, se arată în comunicatul trimis de Prefectura Buzău.

Prefectul Leonard Dimian afirmă că deține informații potrivit cărora controalele programate de la autoritățile centrale sunt anunțate în rândul factorilor locali de decizie, astfel că acestea din urmă să poată ”acoperi” eventualele nereguli.

”Din mărturiile pe care le avem la dispoziție, factorii locali de decizie află rapid de controalele programate de la București, se mobilizează exemplar și înlătură, de regulă prin îngropare, orice gunoi depozitat neconform în comună. Tot ansamblul de realități și de aspecte descrise mai sus nu putea fi făcut posibil fără complicitatea Gărzii de Mediu Buzău, singura instituție cu rol de control pe această linie”, anunță comunicatul Prefecturii Buzău.

- Publicitate -

După cele identificate la Beceni, prefectul Județului Buzău a anunțat că va cere în regim de urgență, prin intermediul Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița.

”Vom cere un control de specialitate la fața locului care să constate proporțiile agresiunii asupra mediului prin poluarea râului Slănic și, prin intermediul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Buzău, o verificare amplă și, de această dată, corectă și legală, a modului particular în care autoritatea publică locală din comuna Beceni a înțeles să gestioneze problema salubrizării”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău.   

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole