Anunțul cu care Comisia Europeană pune pe jar piața agroalimentară

Comisia Europeană a făcut vineri un anunț uluitor în ceea ce privește piața agroalimentară comunitară.

Astfel, începând cu 12 noiembrie, executivul comunitar a autorizat introducerea pe piaţă a unei a doua insecte, Locusta migratoria (lăcusta călătoare), ca aliment nou, se arată într-un comunicat al Comisiei, citat de AGERPRES.

Alimentul va fi disponibil sub formă congelată, uscată şi de pudră şi este destinat comercializării ca gustare sau ca ingredient alimentar într-o serie de produse alimentare.

Autorizaţia data de Comisie vine în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA), care a concluzionat că lăcusta migratoare este sigură pentru utilizările prezentate de societatea solicitantă, se precizează în comunicatul CE.

Autorizarea din partea executivului european este rezultatul unui vot pozitiv pe care statele membre în care a fost depusă cererea l-au dat în luna septembrie. În luna iunie a acestui an, Comisia Europeană a autorizat prima insectă ca aliment nou, anume viermele galben uscat.

Produsele care vor conţine acest aliment nou vor fi etichetate pentru a informa consumatorii cu privire la potenţialele reacţii alergice.

Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a identificat insectele, care sunt consumate zilnic de milioane de oameni de pe planetă, ca fiind o sursă de hrană foarte nutritivă şi sănătoasă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

La rândul său, Comisia Europeană a identificat insectele, în cadrul strategiei „De la fermă la consumator”, ca sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea la un sistem alimentar mai durabil.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole