15 mai 2021 - 17:10

Comisia Europeana, noua misiune in Romania pe tema PPA

România și Bulgaria au rămas statele membre cu cele mai multe focare de pestă porcină africană la animalele domestice, în condițiile în care cu această boală s-a confruntat mare parte din Europa. Oficialii Comisie Europene au explicat pentru ECONOMICA.NET că instituția urmărește îndeaproape situația PPA din România și că pregătește o nouă misiune pe această temă.

Comisia Europeană va trimite în curând în România o nouă misiune de experți pe tema pestei porcine africane, în condițiile în care țara noastră a rămas printre puținele cu această boală la animalele domestice. Mai exact, numărul focarelor la nivel local sunt cu mult peste raportările altor țări.  De altfel, conform ultimelor date disponibile (9 februarie 2020), în România erau 111 focare de PPA la porci domestici, în Bulgaria nouă, în Ucraina și Grecia câte iunul.

“Comisia urmărește îndeaproape situația din România. Comisia organizează în prezent o misiune de formare continuă în România privind PPA. În timpul acestei misiuni, experți relevanți în managementul PPA vor ajuta autoritățile veterinare din România să dezvolte și să ajusteze acțiuni strategice împotriva bolii”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficiali ai Comisiei.