COMISIA EUROPEANA MODIFICA REGULILE DE COMERCIALIZARE A OUALOR

Noile reguli extind standardele de comercializare a oualor provenite de la gaini crescute in sistem alternativ (voliere), din cauza restrictiilor impuse de gripa aviara.

Producătorii de ouă provenite de la gaini crescute in spatii deschise, vor putea continua să își comercializeze produsele ca atare, chiar dacă găinile lor au acces limitat la circulația în aer liber din cauza focarelor de gripă aviară, în urma unor modificări ulterioare ale standardelor de comercializare a ouălor din UE.

Un standard inițial la nivelul întregii UE din 2008, a permis producătorilor de ouă să continue să-şi comercializeze produsele, chiar dacă găinile lor nu aveau acces în aer liber timp de până la 12 săptămâni. Ultima modificare, care intră în vigoare la 25 noiembrie 2017, va prelungi această perioadă la 16 săptămâni.

Modificările aduse regulilor de catre Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene, sunt un răspuns direct la preocupările exprimate de fermierii din UE cu privire la posibilele pierderi economice pentru fermele cu creştere a păsărilor în sistem alternativ.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult