Comisia de anchetă privind vânzarea terenurilor către străini a strâns suficiente semnături pentru a fi înființată

Steriu_Valeriu_AndreiDemersul lui Valeriu Steriu de a înființa o comisie de anchetă a întrunit numărul de semnături cerut de regulamentul Parlamentului și va ajunge pe masa Birourilor Permanente ale Senatului și Camerei Deputaților săptămâna următoare, în cursul zilei de marți.
Un număr de 139 de deputați și senatori de la UNPR, PSD, PNL, ALDE, Grupul Minorităților Naționale, precum și parlamentari neafiliați au semnat pentru înființarea comisiei de anchetă.
Steriu, inițiatorul demersului, a afirmat despre acest demers:
‘ Înființarea acestei comisii pentru că scopul ei este unul cât se poate de clar, de onest și de deschis: să vedem cu certitudine care sunt suprafețele de teren aflate în proprietatea străinilor și să stabilim dacă situația de fapt referitoare la înstrăinarea terenurilor agricole reprezintă un pericol la adresa siguranței naționale, inclusiv din perspectiva siguranței alimentare ‘, a declarat Valeriu Steriu.
El a subliniat, încă o dată, problemele cu care se confruntă fermierii români, menționând că există o diferență între modul în care aceștia au acces la creditare, spre deosebire de cetățenii străini, în special în ceea ce privește creditarea.
„Dacă cetățenii români nu au acces la creditare, atunci nu pot achiziționa teren, ceea ce înseamnă că cetățenii români vor ajunge să lucreze pentru cetățenii străini pe terenuri agricole pe care ar fi vrut să le cumpere, dar nu au avut posibilitatea”, a mai declarat Valeriu Steriu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole