COMISARUL EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ, ÎNGRIJORAT DIN CAUZA ALEGERILOR DIN FRANȚA

Comisarul european pentru Agricultură, irlandezul Phil Hogan, i-a atenționat miercuri pe agricultorii francezi înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale din Franța, estimând că un vot pentru Marine Le Pen ar echivala cu ‘pierderea veniturilor’, informează AFP.

‘Un vot pentru Marine Le Pen înseamnă un vot în favoarea pierderii unei părți din venitul agricol’, a explicat Hogan în fața jurnaliștilor la Bruxelles, preconizând totuși că agricultorii francezi îl vor alege mai degrabă pe Emmanuel Macron.

Phil Hogan, care s-a deplasat în Franța de șase ori în ultimele șase luni, a luat deja poziție înainte de primul tur împotriva Marinei Le Pen, care vrea să transforme Politica Agricolă Comună (PAC) în ‘Politica agricolă franceză’.

Comisarul irlandez a estimat miercuri că agricultorii francezi ar putea avea aceeași soartă ca și cei britanici, afectați de Brexit.

Aceștia din urmă ‘nu au garanția viitorului în ceea ce privește regimul plăților de bază, nici în privința mijloacelor de prevenție a riscurilor’, a explicat el. Dacă Franța se va pomeni ‘izolată ca urmare a unei politici protecționiste, ‘oportunitățile comerciale’ vor începe să lipsească, în condițiile în care Marea Britanie este primul exportator de produse agricole în UE, a continuat el.

‘I-am atenționat pe agricultorii din Franța că, dacă ei vor să ajungă precum agricultorii britanici, atunci ar trebui să voteze pentru Marine Le Pen, însă eu nu cred că aceasta este o idee bună, pentru că ei ar pierde 25.000 de euro de fermă’, a precizat el.

Agricultorii francezi primesc în jur de 9 miliarde de euro pe an prin PAC, potrivit AGERPRES

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole