Comisarul European Corina Crețu aprobă reeșalonarea proiectului RO-NET, pentru introducerea internetului în sate . Află cum va ajuta acesta mediul rural!

Corina_CretuComisarul European pentru Politică Regională Corina Crețu a aprobatmodificarea proiectului major ‘Construirea unei rețele naționale de internet în bandă largă în zonele dezavantajate, prin folosirea fondurilor structurale’ (RO-NET), din exercițiul bugetar 2007 — 2013. Decizia de astăzi a Comisiei Europene vizează împărțirea proiectului inițial în două faze, iar valoarea totală aprobată pentru prima etapă a proiectului este de 18,8 milioane de euro, din care 12,5 milioane reprezintă co-finanțarea prin Fondul european de dezvoltare regională.
‘Din totalul celor 2.268 de localități din România care nu au acces la rețele de comunicare electronică, 783 au fost incluse în proiectul RO-NET. Scopul acestuia este de a construi sisteme de conectare pentru rețeaua de internet de mare viteză în zonele dezavantajate din România, pentru a genera creștere economică și a crea noi locuri de muncă,’ a declarat Corina Crețu la aprobarea deciziei de fazare.
Reeșalonarea proiectului vine ca urmare a faptului că lucrările planificate în proiectul inițial nu au putut fi terminate până la sfârșitul anului 2015, din cauza întârzierilor privind autorizarea lucrărilor la rețelele de internet de mare viteză.
Înaltul oficial european este de părere că decizia de modificare a proiectului este esențială întrucât: ‘Este un proiect important pentru România, pentru dezvoltarea țării. Accesul la internet de mare viteză va permite locuitorilor din zonele dezavantajate să beneficieze de mai multe oportunități. Mă refer mai ales la noi șanse pentru tineri în domeniul educației, dar și pentru dezvoltarea mediului de afaceri și crearea de locuri de muncă. Este un proiect ce contribuie la reducerea decalajului digital existent între zonele rurale și cele urbane. 400.000 de români, 8.500 de firme și 2.800 de instituții publice vor avea în final acces la internet de mare viteză.’
Proiectul major ,,Construirea unei rețele naționale de internet în bandă largă în zonele dezavantajate, prin folosirea fondurilor structurale’ face parte din Programul Operațional ,,Creșterea competitivității economice’ pentru asistență structurală și prevede instalarea a 3.265 de km de fibră optică, în completarea actualei infrastructuri de telecomunicații din România.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole