Comerț ilegal cu cartofi românești

Agrounia (patronatul polonez din agricultură) trage un semnal de alarmă în cazul unui “comerț ilegal” cu cartofi românești în piețele din Polonia. Cartofii vânduți în piețe sunt etichetați ca provenind de la fermierii locali, însă se pare că aceștia ar fi aduși din România.

Liderul Agrounia, Michał Kołodziejcza nu este de acord cu politicile guvernului de la Varșovia și militează pentru rolul important al agriculturii în economia poloneză. Acesta acuză că procesul de falsificare al originii alimentelor “are loc de ani de zile”.

“Intermediarii cumpără cartofi din România, care sunt ceva mai ieftini. Apoi îi pun în saci polonezi și îi vând că fiind polonezi. Ei vând la prețuri din Polonia, astfel încât au o marjă mai mare. Sunt escroci ordinari, ce profită de polonezii obișnuiți care vor să cumpere alimentele noastre poloneze”, a susținut Kołodziejczak după o vizită la o piață angro din Cracovia, citat de presă poloneză.

 Kołodziejczak subliniază faptul că, “legumele, cartofii, sunt importați din România, iar apoi ajung pe rafturile magazinelor ca fiind cartofi din Polonia. Fiecare sac de cartofi ar trebui să fie etichetat corespunzător, să aibă documente atașate și pe fiecare dintre ei ar trebui să fie afișat steagul țării de origine. Aceste cerințe nu sunt îndeplinite. Falsificarea originii alimentelor distruge securitatea alimentară a Poloniei și creează o dependență periculoasă față de alimentele importate ”.

SURSA: profit.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole