29 iulie 2021 - 05:22

Comerciantii din piete, scutiti de plata chiriilor

În timp ce legumele și fructele se scumpesc de la o zi la alta, numărul clienților este în continuă scădere. Aglomerația din piețele din Buzău a devenit doar o amintire, iar în cursul dimineților cumpărătorii pot fi numărați pe degete. Ceva mai mulți oameni ajung în piețe la orele prânzului când este rândul bătrânilor de peste 65 de ani să iasă din case pentru aprovizionare. Așa se face că vânzările au scăzut dramatic, iar asta i-a determinat pe mulți comercianți să nu mai aducă marfă la piață. Oamenii spun că vânzările nu acoperă nici măcar taxele lunare și cer conducerii SC Piețe Târguri și Oboare măsuri urgente.

„Plătim între 350 și 450 de lei lună doar chiria pentru tarabe. Vânzări nu mai avem, iar marfa se strică. Pierderile sunt enorme pentru noi”, a spus un comerciant din Piața Centrală din Buzău

Activitatea din piețe s-a redus cu mai bine de 50%, motiv pentru care directorul SC Piețe Târguri și Oboare, Daniel August a anunțat astăzi că se caută soluții pentru ca vânzătorii să nu mai fie nevoiți să plătească taxele lunare în întregime.

Ne gândim să suspendăm chiriile comercianților și producătorilor care nu mai vin în fiecare zi la piață și să introducem o taxă care să fie plătită de cei care ocupă tarabele pentru fiecare zi în care vin la piață”, a spus Daniel August.

Deocamdată nu se știe cât ar putea fi această taxă zilnică pentru comercianți și producători însă vânzătorii din piețe se așteaptă ca această să nu depășească 10-12 lei pentru o tarabă, pe zi.

Articol scris de Marilena Dinu