28 mai 2022 - 13:35

Combiatul de ingrasaminte chimice Navodari cucereste tarile vecine

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, estimează că anul acesta aproximativ 5% din totalul vânzărilor vor fi generate de operațiunile recent deschise pe piețele din țările vecine: Bulgaria și Ucraina, infrmează profit.ro

Într-un comunicat transmis de Cezara Vișan, directorul executiv al CICh Năvodari, aceasta a precizat că intrarea pe piețele vecine este oportună, datorită potențialului pe care îl au cele două țări. ”Ucraina are o suprafață agricolă de aproape trei ori mai mare față de cea a României, iar piața de îngrășăminte speciale este la început. În Bulgaria, situația este diferită, aici există deja furnizori de îngrășăminte cu tehnologii înglobate iar fermierii locali au înțeles beneficiile utilizării acestora. În primul an de activitate ne-am propus  să ne facem cunoscute produsele unui număr cât mai mare de potențiali clienți. Din estimările noastre, pentru primul an, ponderea vânzărilor pe aceste piețe în total activitate va fi de aproximativ 5%”, se arată în comunicatul transmis de Cezara Vișan.

Cele două piețe noi traversează o perioadă de puternică dezvoltare agricolă, la fel ca și România, astfel că fermierii își propun să devină tot mai eficienți, să producă mai mult și mai bine, și, implicit, își doresc să aibă acces la produse cu înaltă tehnologie, care permit creșterea randamentului agricol.

Un alt element important în decizia de extindere o reprezintă infrastructura de care dispune compania, ce permite accesul ușor către cele două țări. Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari are o capacitate de producție de 1.500 de tone de îngrășăminte zilnic,  dispune de capacități de stocare acoperite și în aer liber de 200.000 de tone, are propria rețea de cale ferată și acces la port.

„Având în vedere potențialul mare pe care îl au piețele pe care deja le-am deschis, pe termen scurt, ne vom concentra pe dezvoltarea acestora dar nu excludem posibilitatea de a continua extinderea și în alte state. În Republica Moldova, am hotărât să intrăm și în mod direct și deja ne-am deschis o bază de lucru acolo”, a mai explicat directorul executiv al CICh Năvodari.

Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 106 milioane lei, iar pentru acest an estimează o creștere cu minimum 5%, mai informează profit.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.