Colegiul Agricol din Geoagiu își trimite elevii la specializare în Portugalia

Proiectul Erasmus Plus înseamnă schimb informațional, educațional și cultural.
book-1524956_1280
Octav Cismașiu, consilier educativ în cadrul Colegiului Tehnic Agricol ”Alexandru Borza” din Geoagiu, județul Hunedoara, a explicat pentru Mesagerul Hunedorean în ce constă proiectul destinat elevilor care își doresc să facă o carieră strălucitoare în agricultură.
“Suntem inițiatori și coordonatori ai unui proiect de imbogătire a șanselor tinerilor în Europa. Partenerul nostru extern reprezintă o asociație de dezvoltare și formare profesională din Montijo – Portugalia. Aceasta patronează o școală și dezvoltă colaborări cu societăți implicate în diverse domenii de activitate. Programul a debutat în 1 septembrie și va dura un an de zile, având cuprinse acțiuni de mobilitate în Portugalia, începând cu luna februarie 2017. Implementarea se face într-un consorțiu din care mai fac parte Liceul Tehnologic «Sf.Nicolae» Deta, Colegiul Silvic «Casa Verde» Timișoara și Liceul Teoretic «Traian Vuia», ca partener”, a declarat Cismașiu.
În mod concret, 30 de elevi hunedoreni se vor deplasa în Portugalia, acolo unde își vor realiza modulul de instruire practică. În total, în proiect sunt implicați 70 de elevi. Modulele de pregătire practică la care fac referire sunt în funcție de specialitate, iar în cazul proiectului implică axe precum biotehnologii moderne în creșterea animalelor, mecanizarea lucrărilor silvice și instrumente de plată. Un modul poate dura între 10 și 19 zile, iar elevii participanți vor avea și o pregătire culturală, ce include vizitarea principalelor puncte de interes din Lisabona și Montijo. Cât privește procedura de selecție, aceasta se va regăsi pe site-urile școlilor implicate și pe blog-ul proiectului, incluzând CV, test grilă, test din specialitate, test oral la limba engleză și un cumul de medii aferente anului școlar încheiat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole