Primăvara, înghețurile și bruma sunt amenințările numărul unu, atât pentru culturile de legume cât și pentru cele de pomi fructiferi. Din acest motiv, este necesar ca în perioadele când scad foarte mult temperaturile, să ajutăm plantele să facă față stresului provocat.
Înghețurile și bruma nu determină numai stres, stagnarea dezvoltării plantelor, ci, și încheierea prematură a ciclului de producție și chiar moartea parțială sau totală a culturilor.
Atât în pomicultură cât și în legumicultură, daunele pot fi extrem de mari, din cauza afectării producției, de aceea, este recomandat ca în perioadele cu risc mare de apariție înghețurilor târzii să fie aplicate tratamente specifice.
Soluția eficientă anti-îngheț
Aplicarea foliară a îngrășământului Codifrost Plus este o metodă simplă, rapidă și eficientă, care previne vătămarea plantelor în perioadele critice, când pot să apară bruma și înghețul. Compoziția sa specială face ca potasiul să fie foarte ușor asimilat de către plantă, mărindu-i toleranța la frig și rezistența la factorii de stres.
Pentru o protecție eficientă, îngrășământul Codifrost Plus se pulverizează cu 24-48 de ore înainte de scăderea temperaturilor. Acesta se poate aplica la toate tipurile de culturi: legume, pomi fructiferi, căpșuni, arbuști, plante ornamentale, etc.
Doza uzuală este de 3 L /1000 l apă la culturile de legume si 5 L/1000 L apă la pomi fructiferi.
Cu o monitorizare constantă a culturilor și urmând sfaturile unui inginer, aplicarea corectă a îngrășamântului Codifrost Plus contribuie la îmbunătățirea productivității și calității recoltelor.
Pentru mai multe informații, puteți contacta specialiștii Marcoser, telefonic la numărul 0374.08.08.08 sau prin intermediul rețelelor de socializare, Facebook, Instagram, Linkedin.