Cod portocaliu pentru ploi însemnate cantitativ

ANM a emis luni două atenționări meteorologice. Sunt vizate toate regiunile țării.
codportocaliu
Am scăpat de căldură. Vremea a devenit morocănoasă. În locul zilelelor cu cer senin, avem acum parte de precipitații abundente. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea meteorologică din weekend, pe care a transformat-o în două atenționări.
Prima este cu cod galben pentru ploi însemnate cantitativ și vizează județele Constanța, Călărași, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș Severin, Timișoara, Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Harghita, Bistrița Năsăud, Mureș, Sibiu, Brașov și Covasna, jumătățile de sud a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj și Municipiul București.
Până marți, la ora 21:00, vor fi ploi cu caracter temporar în toată țara și se vor cumula cantități de apa ce vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Luni, cu precădere în regiunile sudice și sud-estice, ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.
Cea de-a doua atenționare meteorologică are cod portocaliu și va intra în vigoare luni, la ora 15:00, și va fi valabilă până marți, la ora 12:00. În județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila și Buzău și în zona de munte a județelor Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj ploile vor avea caracter torențial și se vor cumula local 60-80 l/mp. Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marți, 20 septembrie, și miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această data în toată țara.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole