17 ianuarie 2022 - 23:30

Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. 13 județe sunt vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Galben de furtuni cu vijelii și grindină în sudul țării, până joi dimineață.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 26 mai, ora 14:00 – 27 mai, ora 06:00, local în Oltenia și Muntenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Mai mult, meteorologii avertizează că în intervalul 26 mai, ora 11:00 – 29 mai, ora 10:00, în sudul, centrul și estul țării se va înregistra instabilitate atmosferică, caracterizată prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Județele vizate de avertizarea Cod Galben sunt Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Olt, Teleorman, Argeș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița și Giurgiu.