COD GALBEN DE INUNDAȚII PENTRU MAI MULTE RÂURI. VEZI CE ZONE SUNT ÎN PERICOL!

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă în următoarele opt ore, în bazine hidrografice de pe raza județelor Vâlcea, Gorj și Argeș.

Potrivit hidrologilor, până la ora 18:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale Cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Gilort — bazin superior, Lotru, Olteț — bazin superior, bazinele superioare ale afluenților Oltului aferenți sectorului aval confluență Lotru — amonte Ac. Drăgășani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în bazinul hidrografic Latorița, precizează specialiștii, citați de AGERPRES.

Atenționările emise de INHGA a fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Prut-Bârlad, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Gorj, Vâlcea și Argeș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole