Cluj: Zilele Recoltei, în 16-18 septembrie, la Expo Transilvania

zilele-recolteiÎn perioada 16 – 18 septembrie, Asociația Produs de Cluj, Consiliul Județean Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Camera de Comerț și Industrie Cluj, organizează la Expo Transilvania, Zilele Recoltei, un eveniment gândit să vină în întâmpinarea tuturor celor care se pregătesc temeinic pentru iarnă și își vor cămările pline.

La Zilele Recoltei vor fi aduse legume și fruct,e produse exclusiv de localnici din județul Cluj, miere și produse apicole, cătină, pâine și prăjituri de casă, dulciuri făcute după rețetele bunicilor, costume populare și podoabe artizanale, obiecte de decor, bijuterii hand-made. Clujenii vor avea ocazia, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, să cumpere produse de sezon, la prețuri de producător.

La standurile de la Zilele Recoltei vor fi prezenți cultivatorii de cartofi din Râşca şi Dângău, dar şi legumicultorii din comunele cu tradiţie în domeniu din Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldoveneşti, Sânnicoară, Chinteni, Floreşti, precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj. Nu vor lipsi de pe standuri nici usturoiul şi ceapa din Mihai Viteazu sau porumbul din aceeași zonă. Pe lângă legume şi fructe, clujenii vor avea ocazia să cumpere ulei presat la rece, lactate și produse din carne de porc, toate preparate după rețete proprii ale producătorilor, lavandă, precum şi dulcețuri preparate după metode tradiționale.

Apicultorii clujeni vor veni la târg, pe lângă mierea de albine, cu o gamă largă de produse apicole, iar amatorii de dulciuri vor găsi la standuri turtă dulce sau prăjituri de casă. Iar gurmanzilor li se pregătește ceva pe pofta inimii lor: preparate la grătar și delicatese la ceaun cum numai Carmangeria Moldovan din Sânicoara și Mariflor din Gherla știu să facă.

La Zilele Recoltei, totul este condimentat cu multă veselie, muzică și dansuri populare, ateliere de sculptură în legume și fructe, teatru și magie pentru copii, parc de distracții pentru toate vârstele.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole