Cluj: Spectacol folcloric dedicat Zilei Naționale

romancaCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, organizează marţi, 29 noiembrie 2016, începând cu ora 13.00, în sala de evenimente Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, un Spectacol folcloric dedicat Zilei Naţionale a României.

Invitaţii vor fi Ioan Dordoi şi Felix Gălan, Mariana Morcan şi Ioana Breda Morar, cărora li se vor alătura şi vocile bărbăteşti ale grupului folcloric „Craii Măgurii”, coordonat de pr. Mircea Dejeu, care vor  prezenta cele mai reprezentative cântece patriotice. Întregul eveniment va fi acompaniat de către Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană”, condusă de prof. Ovidiu Barteş

De asemenea, un scurt istoric despre 1 Decembrie 1918, evenimentul principal din istoria României când Marea Adunare de la Alba-Iulia votează Unirea Transilvaniei cu România, va fi relatat de către d-nul Prof. Univ. Dr. Toader Nicoară de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj- Napoca.

Intrarea este liberă!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole