Cluj: CCN atrage atenția asupra pericolului la care sunt expuși Munții Carpați

wildfire-1826204_1280Directorul executiv al Clubului de Cicloturism Napoca (CCN), Radu Mititean, atrage atenția, cu ocazia Zilei Internaționale a Muntelui, asupra pericolului la care este expus mediul montan din România, ca urmare a acțiunii omului.
El spune că pădurile Carpaților continuă să fie tăiate într-un ritm accelerat în ultimele două decenii, că „siluetele Carpaților au început să fie slutite de eoliene, care vizează mereu crestele dominante și zonele cele mai pitorești”, și că liniile electrice aeriene de înaltă tensiune sunt „trase peste creste pe unde i s-a părut mai ieftin și comod Transelectricii, care pregătește acum noi linii de 400kV prin munți în total dispreț pentru natură”. De asemenea, el mai subliniază că există șosele până în vârf de munte „construite inutil și cu nepăsare față de impactul de mediu” și că există vile și hoteluri „înfipte criminal” în zone alpine ce erau încă cvasinaturale, potrivit AGERPRES.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole