CLARIFICARI PRIVIND RECTIFICAREA BUGETULUI MADR

72

MADR și cele două agenții de plăți din subordine – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale continuă efectuarea plăților în avans începute în data de 16.10.2018 precum și pregătirea condițiilor de acordare, începând cu data de 03.12.2018 a plăților finale aferente ­­­­campaniei 2018, pentru care resursele financiare sunt cuprinse în bugetul MADR la subdiviziunile corespunzătoare ale clasificației bugetare.

Diminuarea prevederilor bugetare ale MADR s-a realizat în baza economiilor înregistrate la mai multe capitole de cheltuieli, influențele negative neafectând programele de sprijin pentru producătorii agricoli din resurse ale bugetului de stat și din fonduri externe nerambursabile.

Prin cea de-a doua rectificare a bugetului de stat pe anul 2018, aprobată prin OUG 101/27.11.2018, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale(MADR) a propus, în baza execuției bugetare pentru toate acțiunile cuprinse în bugetul propriu și al unităților subordonate, redistribuiri de sume excedentare către programe de sprijin al producătorilor agricoli ce înregistrau deficit din punct de vedere al creditelor bugetare aprobate.

În baza actului normativ ce aprobă rectificarea bugetului din luna noiembrie 2018 sunt asigurate resursele financiare necesare acordării diferenței de 67.931 mii lei aferentă cantităților de motorină utilizată în agricultură în trimestrul II 2018, completarea resurselor financiare necesare acordării sprijinului pentru producătorii agricoli înscriși în programul de susținere a tomatelor cultivate în spații protejate –  ciclul II.

Astfel, MADR dă asigurări că programele de sprijin pentru producătorii agricoli prevăzute în cadrul Programului de Guvernare vor continua conform graficului stabilit.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult