Clarificări pentru tractoriști – Condițiile pentru circulația pe drumurile publice

După ce Guvernul României a adoptat recent Ordonanța de Urgență nr. 1/2024, pentru modificarea OUG privind circulația pe drumurile publice, ministrul agriculturii vine cu o serie de clarificări pentru tractoriștii afectați de acest act normativ.

Într-o informare semnată de șeful MADR, Florin Barbu, acesta precizează că prin Ordonanța adoptată de Guvern s-a introduso categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1.

”Este foarte important de clarificat faptul că principala caracteristică a acestei categorii este limita vitezei de deplasare, și anume 40 km/h pe drumurile publice. Mai mult, subliniem clar că în această categorie nu se ține cont de masa totală maximă autorizată sau tonaj”, precizează ministrul Barbu.

Totodată, șeful MADR mai face o serie de clarificări:

  • Compatibilitate cu Permisul de Categoria B: Dacă dețineți deja un permis de categoria B, puteți conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci, cu condiția să respectați limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice.
  • Tractoare Agricole sau Forestiere cu Viteză Maximă de 40 km/h: Cu permisul de categoria Tr1, aveți dreptul să conduceți tractoare agricole sau forestiere care se deplasează cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice.
  • Valabilitate pentru Ansamblurile cu Remorci: Categoria Tr1 din permisul de conducere acoperă și ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci. Aceasta este o regulă valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

Așadar, categoria Tr1 din permisele de conducere facilitează conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităților agricole, fără a impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Tu vorbești mă Piticanie. Ai fost comisar european și n-ai făcut nimic pt fermieri. Barbu e cel mai bun ministru care la avut România. El a rezolvat cu porcii țăranilor să-i vândă și cu tractoarele și cu subvențiile și cu sectorul zootehnie și e cel mai bărbat. Voi ați fost doar cu teoria. BRAVO dle ministru Barbu.

  2. Da, e cel.mai onest ministru al.agriculturii, din acest motiv i-a dat milioane baiatului lui Paul Stanescu pt stuful din Delta. Hai sa fim seriosi. Daca nu era Ciolos si acum.vindea Hexipharma sampon pe post de dezinfectant in spitale. Daca a fost slab ca si comisar de ce e atat de respectat in Parlamentul European? Ds, a modificat legea pt echivalarea permiselir de conducere si a dat subventii cand au blicat fermierii drumurile, nu din iubire pt fermieri.Psd ul are doar comisari de genul abuziv al lui Horia Constantinescu care a reusit sa oblige restaurantele sa-si divulge retele pe seama aditivilor si sa inchida comercianti in direct pe Tik Tok, ca sa nu nai vorbim de nulitatile din parlament, Simonis, Ghita-gorila etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole