CJ SIBIU AVERTIZEAZA: ATENTIE, URSI!

Consiliul Județean Sibiu a montat cinci panouri la intrările în municipiu, pentru a-i avertiza pe cetățeni că există riscul de a se întâlni cu urșii. Demersul a fost făcut după ce mai mulți vânători care se aflau în pădurea Dumbrava s-au întâlnit cu urșii, în urmă cu câteva zile. Aceștia spun că animalele au fost reperate inclusiv pe pista de biciclete care face legătura dintre Sibiu, Rășinari și Poplaca. ”Au fost semnalați, în zona respectivă, un număr de nouă urși. Două femele, una cu trei pui, una cu doi pui și doi masculi. Tot în ziua respectivă, după terminarea goanei, au fost identificați, în zona respectivă, doi bicicliști, cărora li s-a atras atenția  de prezența animalelor. De doi ani de zile s-a observat, au început să vină tot mai mulți, o creștere a efectivelor de urși din zona respectivă”, spune vânătorul Ciprian Câmpean.

 Ca urmare a sesizărilor de anul acesta, Consiliul Județean a dispus montarea de panouri de avertizare. ”Am tras concluzia că alte instrumente nu avem la dispoziție. Legea 263/2017, având un caracter restrictiv – cea care se referă la reorganizarea activității Jandarmeriei române – , deoarece sunt nominalizate acolo doar condițiile și împrejurările în care pot interveni jandarmii, în situații în care viața oamenilor este pusă în pericol, să acționăm preventiv”, spune președintele AOP, Pavel Bichicean.

Panourile au fost deja amplasate, astfel încât să fie vizibile atât șoferilor, cât și bicicliștilor sau trecătorilor care se află pe pistă și pe poteci. ”Nu vă apropiați de animale. Nu fotografiați animalele. Nu hrăniți animalele. În caz de urgență, sunați la numărul unic 112”, scrie pe panourile amplasate de Consiliul Județean.

De prezența animalelor în pădurea dintre Sibiu și Rășinari a fost înștiințat și primarul comunei Rășinari, Bucur Bogdan. ”În zona Pădurii Dumbrava am văzut și am fost informat că există mulți mistreți. I-am văzut și eu trecând drumul care vine de la Sibiu spre Rășinari. De mistreți am avut și reclamații de pagube pe culturile oamenilor, în Luncă și zona Căliniș, în special. Reclamații am avut și legate de apariția urșilor, însă în sat la noi. Acum, eu nu știu dacă e același animal văzut și înspre Sibiu, sau e altul. Nu pot să știu. Am avut multe reclamații că au ajuns în grădinile oamenilor, inclusiv recent”, a declarat Bucur Bogdan, la sfârșitul lunii octombrie.

Primăria Sibiu a realizat la rândul său un proiect prin care se va construi un țarc special pentru urșii eventual tranchilizați și capturați în oraș, până la preluarea lor de asociații de specialitate. Proiectul a fost supus aprobării consilierilor locali, săptămâna aceasta.

sursa: turnulsfatului.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole