Cioroianu, fermier: După ce au folosit ani întregi glifosat,străinii vor să îl interzică la noi

cioroianuFermierul Ion Cioroianu a criticat ideea străinilor de a interzice erbicidarea cu glifosat, după ce ei mai mulţi ani au folosit asemenea erbicide chiar în exces:
„Străinii fac acum mofturi la glifosat, ceea ce e ciudat. Fiindcă ei au folosit nu ştim cât glifosat, ani mulţi, acum nu mai au probleme, nu mai trebuie să erbicideze, la noi, fiindcă nouă ne interzic, e plin. Sunt sute,poate mii de buruieni pe metrul pătrat. În România, unde nu se mai coseşte, se umple câmpul de  buruieni şi nu mai ies cine ştie ce culturi. Străinilor le place să vină în România, să vadă satele astea prăpădite şi să se mire cât suntem de săraci, apoi să vorbească despre biodiversitate, să ne lasă să producem ca acum o sută de ani”, a povestit Cioroanu.
Acesta a spus că fără erbicide apare pericolul ca România să se umple de buruieni şi că şi acum Sudul ţării este atacat de costrei, o plantă agresivă, care se răspândeşte cu repeziciune şi distruge pământul.
Buruienile au o mare putere de adaptare, sunt mai puternice decât plantele de cultură  şi pot apărea oriunde, oricând.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole