Cioloș vrea să schimbe regulile în ceea ce privește vânzarea suprafețelor agricole

Premierul României susține că vrea să împiedice specula cu terenuri. 
pamant
Dacian Cioloș s-a aflat joi la Afumați-Ilfov, acolo unde a avut parte de o întâlnire cu agricultorii din sectorul vegetal. Cu această ocazie, premierul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care se comercializează terenurile agricole din România.
„Eu am cerut deja, e un grup de lucru inclusiv cu colaboratori de-ai mei de la Cancelarie, cu Ministerul de Finanțe, cu câțiva experți din mediul economic din România, care cunosc situația și vreau să găsim toate mijloacele prin care vânzarea de terenuri să se facă în așa fel încât să fie favorizate comunitătile locale în utilizarea terenurilor”, a declarat premierul Dacian Cioloș.
Șeful de la Palatul Victoria a afirmat că își dorește că Executivul să construiască un cadru mai clar și mai restrictiv. „Asa cum fac și alte state membre, respectând regulamentele europene, întroduc reguli prin care să se asigure că de această resursă, care este și un patrimoniu, beneficiază în primul rând comunitătiile locale și beneficiază în primul rând fermele familiale fermele familiale, pentru că despre asta e vorba și acesta e obiectivul nostru. (…) Vreau să venim cu un cadru mult mai clar și mai restrictiv în ceea ce privește comercializarea terenurilor, restrictiv pentru cei care vor să facă speculă cu terenul agricol, și condiții mult mai favorabile pentru cei care vor să îl folosească pentru dezvoltare locală, la nivelul comunitătilor”, arătat Cioloș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole