Cioloș: România trebuie să investească în reforma cercetării din agricultură

ciolosRomânia trebuie să investească în reforma cercetării și dezvoltării din agricultură, în caz contrar banii dedicați cercetării în domeniu ar fi puși „într-o gaură neagră”, a declarat premierul Dacian Cioloș.
„Putem dezvolta agricultura europeană nu doar investind mai mulți bani în agricultură. Avem nevoie clar să investim mai multe resurse financiare în agricultură, dar avem nevoie să investim și indirect în agricultură, investind în cercetare și dezvoltare. (…) România, înainte de a investi în cercetare și în dezvoltare, trebuie să investească în reforma cercetării și dezvoltării din agricultură, altfel punem banii într-o gaură neagră și nu mă sfiesc să spun acest lucru. Dacă nu avem curajul să reformăm sectorul de cercetare în agricultură, punem banii pe cercetare în agricultură într-o gaură neagră”, a spus Cioloș.
Premierul a afirmat că, în prezent, există perspective la nivel european pentru a investi în cercetare și inovare în agricultură.
„Sunt perspective la nivel european acum pentru a investi în cercetare și inovare în agricultură și agroalimentație pentru că există alocări financiare specifice, dedicate doar sectorului de cercetare, dezvoltare, inovare din agricultură. Deci haideți să ne gândim și la cum folosim cercetarea-inovarea pentru modernizarea agriculturii românești și a agriculturii europene”, a subliniat Cioloș. (Sursa:AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole