Cioloș îi cere ministrului Educației să acorde prioritate școlilor din mediul rural

ciolosPremierul Dacian Cioloș i-a cerut miercuri ministrului Educației, Mircea Dumitru, la începutul ședinței de Guvern, să acorde prioritate unităților de învățământ din mediul rural, dar și pachetului dedicat formării profesionale duale, în pregătirea noului an școlar.
El a subliniat că o prioritate în ceea ce privește activitatea Ministerului Educației ar trebui să fie și învățământul primar și gimnazial.
Mai mult, premierul a spus că există fonduri care ar putea fi alocate școlilor din mediul rural care nu au putut fi deschise din cauza unor probleme logistice.
„Aici v-aș ruga inclusiv o discuție pe partea logistică a școlilor și mai ales a școlilor din mediul rural, o discuție cu domnul vicepremier Dîncu, pentru că avem la minister niște fonduri care erau alocate tocmai pentru asta, pentru a putea autoriza toate școlile care au elevi și care n-au putut fi deschise din cauza lipsei anumitor lucrări”, i s-a adresat Cioloș ministrului Educației.
Prim-ministrul a amintit și de pachetul legislativ dedicat formării profesionale duale.
„Totodată, știți, pachetul legislativ pentru formarea profesională duală rămâne o prioritate și obiectivul nostru ar fi să ne pregătim până în toamnă cu legislația minimă necesară încât să putem începe anul școlar pe partea aceasta de formare profesională duală, pe baze noi”, a adăugat premierul. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole