Cioloș afirmă că e nevoie de o bună organizare a producătorilor din România

DSCN6109Prim-ministrul, Dacian Cioloș,  a afirmat că este necesară o bună organizare a producătorilor agricoli din România. „Dincolo de ceea ce poate să facă statul pentru facilitarea creării unor burse (…) cu țările vecine în această perspectivă, asta presupune în primul rând o bună organizare a producătorilor agricoli din România atât pentru a concentra producția, cât și pentru a avea capacitatea să stocheze această producție sau surplusul de producție care nu este comercializat imediat să-l stocheze pentru a putea apoi negocia prețurile atunci când piața este cel mai bine adaptată”, a precizat Cioloș.
El a adăugat că este necesar și ca producția în sectorul agro-alimentar să fie realizată la norme europene. „Cu statele membre ale Uniunii Europene în interiorul politicii agricole comune există aceste posibilități de parteneriat, cu țările vecine avem acordurile de liber schimb, atât cu Republica Moldova, cât și cu Ucraina, care constituie un cadru care ar trebui să ne permită să purtăm aceste discuții și să construim aceste parteneriate pe termen lung, care pot merge dincolo de parteneriate comerciale și la parteneriate profesionale sau administrative pentru a sprijini aceste țări să producă în sectorul agro-alimentar la norme europene. Atuul Uniunii Europene față de alte zone din lume în sectorul agro-alimentar e constituit în primul rând de standardele de securitate, de siguranță alimentară foarte ridicate în raport cu alte părți din lume”, a spus Cioloș. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole