Ciolacu ne-a liniștit: „Uitați de TVA zero la alimente!”

În contextul discuțiilor privind măsurile pentru reducerea prețurilor la alimente, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este exclusă varianta aplicării unui prag de TVA zero pentru produsele agroalimentare.

Ciolacu a menţionat că există o recomandare a Comisiei Europene pentru a avea doar două praguri de TVA, dar nu se poate ca acesta să fie zero.

„Am văzut foarte des în spaţiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunţ oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun fel de produs. Ca să închidem odată această propunere de a avea TVA zero”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu într-o conferință de presă organizată marți la sediul Ministerului Educaţiei, după o întâlnire cu Ligia Deca.

Premierul a precizat că, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va avea, în cursul zilei de marți, la ora 15:30, o discuţie cu miniştrii de la Finanţe, Agricultură şi Fonduri Europene în urma căreia se va lua o decizie în ceea ce priveşte preţurile la anumite categorii de alimente, urmând ca joi aceasta să se aprobe în şedinţa de Guvern.

„Sunt ferm convins că, în cursul zilei de astăzi, vom lua o decizie, dar, din experienţa trecută, fiindcă trebuie să ne uităm ce s-a făcut în trecut şi ce a funcţionat, orice reducere la TVA a adus o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp. Normal că a adus o colectare mai mică la stat, iar în două săptămâni preţurile au fost la fel … Deci, nu a funcţionat. Eu nu vorbesc de preţuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul. Voi veni cu această schemă în Guvernul României, indiferent dacă vorbim de acord. Acordul nu poţi să îl faci numai cu retailerii. Aici vorbim şi de producători, şi de distribuitori, şi de importatori. (…) Am să îmi asum acest lucru pentru că trebuie făcut”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Premierul a ținut să precizeze însă că este hotărât să găsească o soluție pentru reducerea prețurilor la alimente, iar această măsură va fi pusă în aplicare indiferent de criticile primite, conform cărora o asemenea decizie va conduce la o penurie de alimente.

- Publicitate -

„Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă Guvernul României, dar, la fel cum am făcut când domnul Nicolae Ciucă a fost prim-ministru, deciziile majore să le luăm împreună”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole