Ciolacu aruncă BOMBA pe piața cerealelor! Volumul de mărfuri din Ucraina se dublează

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit, astăzi, cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, la Palatul Victoria. Discuția s-a concentrat în jurul exportului de cereale, iar cele două părți au ajuns la o înțelegere pentru a dubla volumul de mărfuri ucrainene care vor tranzita România.

„Am stabilit împreună o ţintă ambiţioasă – dublarea în perioada următoare a volumului tranzitului de cereale ucrainene prin România, de la 2 milioane tone/lună acum, la 4 milioane tone/lună. În acest sens, ne vom concentra eforturile spre dezvoltarea capacităţilor şi coridoarelor deja existente – în primul rând a Canalului Sulina şi a Portului Constanţa”, a anunțat Ciolacu, citat de Cotidianul.

Premierul României și-a reiterat sprijinul față de Ucraina în contextul agresiunii Federației Ruse, susținând că țara noastră va fi alături de ucraineni ”atât timp cât va fi nevoie, până la victoria Ucrainei şi restaurarea integrităţii teritoriale a acesteia, dar şi mai departe, în procesul de reconstrucţie a ţării.”

Ciolacu şi Shmyhal au semnat, de asemenea, două acorduri privind recunoaşterea reciprocă a actelor de studii şi deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între cele două ţări, la Sighetu Marmaţiei, respectiv Bila Tserkva.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole