30 iulie 2021 - 08:13

Ciobanii romani, tratati ca niste sclavi in Italia – munca non-stop pe bani de nimic

Mai mulţi fermieri din provincia Macerata au intrat în atenţia forţelor de ordine italiene, după ce muncitorii români i-au reclamat la Ambasada României din Roma. Potrivit publicației Corriere Adriatico, ciobanii români lucrau până la epuizare în fiecare zi, fiind plătiți cu doar doi euro și jumătate pe oră, mult sub limita pevăzută de lege. 

Astfel, muncitorii erau obligați să aibă grijă de animale de la ora 6 dimineața până la 22, neavând nici contracte legale de muncă, nici asigurări medicale. Mai mult, ciobanii nu erau echipaţi corespunzător (nu aveau încălțăminte corespunzătoare, mănuși, măști) şi nu erau instruiţi în legătură cu ceea ce aveau de făcut. Pracic, muncitrii români erau angajați ”la negru”, lucrând în condiții de muncă degradante și pe bani de nimic, neavând nici dreptul la odihnă.

Proprietarii fermelor sunt cercetați acum sub control judiciar, iar oamenii legii le-au pus sechestru pe bunuri în valoare de 94.000 de euro. În plus, s-a stabilit ca fermele vizate să-şi restrângă activitatea şi să continue să acționeze sub conducerea unor administratori desemnaţi, mai informează publicația din Peninsulă.